søndag 26. februar 2012

Grønt inneklima

Da vi bygget huset, var vi veldig obs på dette med fargevalg og lyset. Vi brukte mye av en lysegrå farge på veggene, slik at vi kan piffe opp med forskjellige farger alt etter sesong og humør. Rødt i jula, gult i påsken og grønt om våren. 
Men vi har manglet et slags... signaturmøblement.. noe KULT.. noe som stikker seg ut.. Så alt startet med 2 turer på legevakten og et berømt beger som rant over.. 

Minstemann måtte sy to ganger på syv uker i fjor. Siste gangen var det sofabordet som spjæret opp gutten. Øyenbryn vs bordkant. Bordkanten gikk seirende ut av kampen. Vi reiste med bilen til legevakten.

Dermed var begeret fullt. Mor fikk noia av de skarpe kantene og det var på tide å sy puter under armene på guttevalpen. Nå skulle dette bordet erstattes av et bord med RUNDE hjørner! 


Tegneblokk og blyant ble hentet frem og ovaler tegnet. Mannen overtok og laget 3D av dette og satte sitt preg på designet. (han driver sitt eget firma - Tre & Sånt, hvor det er kunden som bestemmer mål og design. Hvis man har funnet noe i et blad som koster en nyre og en halv lever, så trenger det ikke koste så mye å få laget det selv, med eget særpreg. Det finnes mange ukurrante mål i hus som gir utfordring til møblering da det er standardmål i butikken. En kunde mottar i dag tre bokser som er laget av en rest etter kjøkken-eikeplaten i huset deres. Husfrua hadde sett slike bokser i et interiørblad, og benkeplaten stod i garasjen og samlet støv. En annen kunde fikk laget understell til et bord, hvor bordplaten var en gammel dør som kunden hadde arvet. Mye kjekt som kan komme til nytte, bare kreativiteten som setter grenser :) ) Tegningene ble godkjent. Hva med fargen da? Mannen fant frem fargeblokkene og jeg begynte å bla gjennom. Ble mye fokus på metallic og knallfarger. Etter kort tid kom vi frem til en knallgrønn-farge. Mannen har en malingsleverandør som heter Rewaco som holder til i byen/Rattvika. De er eksperter på tremaling og beis, og har en kundepolicy som overgår de fleste selskaper. De er kule folk som er løsningsorienterte og gir minst like mye service til enkelmannsforetak som til store selskaper med milliardinntekter. Kjempedyktige folk! (Det var dagens reklame.. :) Malingen som mannen bruker er den samme som IKEA bruker på sine produkter. Vannbasert maling som tørker fort uten å bli klissete (skrekk og gru... husker den gangen vi forsøkte STRAX... for en møkkamaling! Etter to-tre år, var fortsatt overflaten klissete...)

Anyway! Denne knallgrønnfargen hadde de ikke koden på i sin blandemaskin. Men det stoppet ikke de folka. De plukket opp telefonen, ringte til hovedkontoret i Sverige, hvor de la inn fargekoden. Denne ble da distribuert til ALLE maskiner i Norge og malingen kunne da hentes neste dag. 


Bordet ble laget og malt, og fikk innpass i stuen. Da oppdaget vi en ringvirkning... gulvteppet ved sofaen krasjet fullstendig med bordet. Det ble forferdelig rotete og støyfullt og kjempet med oppmerksomheten med bordet. Resultat: nytt teppe hos Jysk. På Jysk fant jeg også
tekstil til puter. 

Fikk laget mange putetrekk, og heklet et trekk til et syltetøyglass. Nå ser det slik ut i stua:




tirsdag 21. februar 2012

Nytt liv

Sist gang vi var på besøk hos mamma, tok jeg med hjem bl.a. en del klær fra barndommen. Mye herlig stoff og kule klær! En genser som jeg brukte da jeg var liten, var moden for en ansiktsløfting. Strikkene rundt hals, ermer og midje var blitt ganske så slufsete og slarkete. 

Min svigermor laget en one-piece til eldstemann og fortalte da at hun hadde kjøpt strikkekluter som hun sydd sammen til ermer. Kjempelurt og enkelt! Hadde planer om å gjøre dette med denne genseren. Men planer har en tendens til å endre seg... :) 

Minstemann har hatt noen dongeribukser med magestrikk (tenk deg at denne buksen er i dongeri, så har du prinsippet), som han har vokst ut av i alle retninger. Buksen har blitt reparert flere ganger og har nå blitt for liten. Så jeg fant ut at jeg kunne sprette av strikken og bruke det på denne genseren. (avogtil er det riktig så lurt å la ting ligge og godgjøre seg før man gir seg i kast med oppgaven. *host* flink å finne på unnskyldninger: jepp!)

Anyway! Her er resultatet og jeg er superfornøyd!!!
Genseren fikk et annet preg etter fargeskiftet fra rødt til blått strikk, men det gjorde ingenting. Den opprinnelige planen var hvit strikk og det tror jeg hadde blitt mer kjedelig :) Med denne blå strikken fikk genseren en litt slitt effekt på delen. 
Her er de gamle strikkene.. ganske så løse i strikken :)

søndag 19. februar 2012

Morsdagsgaver

Har en stund hatt lyst til å lage en strikkepinnemappe, og fant ut at mamma kunne få en slik :) Kjekt å ha prøvekaniner :)
Oppskriften er hentet fra Pickles. Stoffet er et gammelt dynetrekk som jeg fikk av mamma. Kantbåndene fant jeg på den lokale garn/knappebutikken.

Det var en veldig fin oppskrift med steg-for-steg-bilder - kjekt når man er ikke så veldig erfaren med symaskinen :)
Resultatet er jeg veldig fornøyd med og det samme ble mamma :) 

 La ved en pinnestørrelsemåler, da jeg erfaringsmessig har funnet ut at den har en tendens til å "stikke av" mellom hver måling.. 


Jeg kommer nok til å lage en slik mappe til meg selv, har noen flere dynetrekk liggende som kan gjenbrukes :) Hvis noen hadde sagt til meg for 1 år siden at jeg  syns at sying er artig, hadde jeg trodd at de hadde glemt å ta pillen sin .. men mye inspirasjon i bloggverden og stigende tiltro til egne evner, har endret denne vrangforestillingen. Dessuten har jeg en mor og en svigermor som har sydd i mange år og deler villig sin kunnskap med en novise :) 

Dette er et magnetbånd som man benytter når man skal strikke mønster. Det festes på hver side av arket og magneten gjør at det holder seg på rett sted :) Idéen er hentet fra Karipia's Kreasjoner


I dag blir det fastelavnboller hos svigers, og ungene har vært klar noen timer.......

Hvit/turkis lue

Etter at denne luen ble laget, så ble det ganske mye garn til overs. Dermed kunne jeg lage en lue til meg selv. 

Resultatet ble ganske bra, men jeg burde nok ha brukt et pinnenr mindre på vrangborden.. da sitter den bedre rundt knotten (huskelapp til meg selv...)

Garnet er Artic fra Europris/TrysilGarn og er helt ok å bruke. Mønsteret er selv-komponert. La vel opp ca 96 masker.

Det er en varm og god lue, med fin turkis farge :)

En dag på skøytebanen

En dag på skøytebanen med familien.. Et sjeldent gløtt av blå himmel på Sunnmøre må foreviges! Det har vært mye vær siden jul og jeg kjenner at jeg gleder meg til grønt gress og t-skjorte-vær :)
Nå som solen er blitt skarpere, så er det mye fint å ta bilder av, mens ungene ruslet rundt på isen (som hadde ganske mye friksjon... veldig greit for minstemann som ikke hadde skøyter men bare cherrox. 


Denne stubben her hadde faktisk et ansikt! Ser du det? Fikk litt assosiasjoner til Istid og dovendyret "Sid".. øynene er litt på stilk :) 
Det ligger en barneskole like ved, og jeg tok ungene med bort til lekeplassen.. Mens de lekte sammen, så fikk jeg tatt fine bilder av dem. Mor er utrolig fristende å hoppe på hvis hun legger seg ned på bakken for å ta bilder av trærne.... 
Det var en fin stund og gjorde godt å bare "være til". Ingenting som jeg burde/skulle/må gjøre.. Gi "beng" i alt slikt og bare ta ting slik det kommer.. Slikt er så lett å glemme mandag-fredag.. 

tirsdag 14. februar 2012

Lue - lilla

Dette er en fortsettelse av innlegget Lue - hvit. Også denne luen ble laget til mamma. Denne gangen brukte jeg lilla IDAgarn fra TrysilGarn. 
Oppskriften hadde mamma funnet i Sandnes Kashmir Alpakka 1010
Resultatet ble dette:








Lue - hvit

Har laget noen luer siden sist oppdatering, så nå kommer det et lite rush av innlegg :)

Mamma spurte om jeg kunne lage noen luer til henne, og "selvfølgelig" var ordet jeg svarte.
Hun hadde noen preferanser: ikke for tett rundt hodet og gjerne litt "bumsete". Hun hadde sett noen bilder i SandnesGarn hefter. Luene måtte kunne brukes inne og dermed ikke være for varme.

Til burdagen fikk jeg masse polyester-garn av svigerinna & co, IDA fra TrysilGarn. 100% polyester. Litt skimrende og flott å bruke. Strikket forresten Kari Traa-luen min i dette garnet. Det henger seg litt opp i tørre hender, men det kan man forhindre ved jevnlig bruk av hudkrem (kremt.. på hendene, ikke garnet...)
Fant denne oppskriften på DropsDesign.
Heklet med to tråder av IDAgarnet.

Luen alene ble litt spinkelt, så jeg heklet en blomst i rosa. Men fortsatt var jeg ikke helt fornøyd... Så jeg laget en ponpong. Dernest ble jeg litt usikker på hvilke av disse skulle monteres, så jeg overlot denne avgjørelsen til mottakeren. Sendte begge deler sammen med luen. 

Responsen etter bruk av luen, var det ble for varmt å gå med denne innendørs, men den er nok super ute :) 

Andre innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...